Untitled Document


Peter Ørndrup

Terapeut

Præsentation

Jeg er eksamineret gestaltterapeut, dybde- og healingmassør samt kranio-sakral terapeut. Klinikken Livsharmoni, som åbnede i 2002, deler jeg med min kone Mette. Jeg er født i 1947, og det meste af mit liv har jeg arbejdet som selvstændig håndværksmester og som faglærer på teknisk skole, hvor jeg har været i kontakt med mange forskellige mennesker.

Interessen blev skabt

Igennem denne meget brede kontaktflade har jeg oplevet, hvordan vi mennesker handler både overfor andre og overfor os selv. Dette har udviklet min interesse for at forstå, hvad der skaber vore handlemønstre. Jeg har forstået, at disse mønstre dannes ud fra barndommens oplevelser og erfaringer, og at vore opvækstvilkår præger vort liv meget, idet vi fortsætter med at reagere ud fra vore tidlige erfaringer. Jeg har erfaret, at vi er i stand til at lukke af til omverdenen, pansre kroppen og tillade angst og smerte at fylde vores liv, og at dette kan skabe grobund for både fysiske og psykiske sygdomme. Jeg tror, at vi alle gør, hvad vi kan for at leve vort liv bedst muligt ud fra de muligheder vi har haft, og de erfaringer vi hver især har gjort os. Og det er der grund til at have respekt for.

Ved at jeg oplevede andre menneskers reaktionsmønstre, blev jeg opmærksom på mine egne mønstre, og mange af disse var ikke længere hensigtsmæssige for mig. Og da jeg i terapiforløbet under uddannelsen som gestaltterapeut forstod og følelsesmæssigt erkendte min baggrund, skabte det mulighed for at begynde at ændre min adfærd i en mere ønskelig retning.

Det er min opfattelse, at den energi, som er grundlaget for alt levende, både er vores fundament og vores forbindelse til det, der er større end os. Kroppen og sindet opfatter jeg som en helhed, og det giver ingen mening for mig, isoleret set at tale om tanker, følelser eller kropslige reaktioner. Disse skal ses i sammenhæng med de erfaringer, som både kroppen og sindet tidligere har gjort.

Mit mål

Mit mål med arbejdet i klinikken Livsharmoni er derfor, at skabe klarhed over, hvordan vi handler både mod andre og os selv, for derefter skabe sammenhæng mellem krop, sind og ånd.



    Untitled Document
    Klinikken Livsharmoni, Benzonsvej 5, 2000 Frederiksberg,